Danmark Går Sammen
25. februar 2021

Bevægelsesbølgen ’Danmark går sammen’ gik gennem hele landet

Gennem de første måneder af 2021, er vi blevet beriget af den danske natur. Danmark har som bekendt været lukket ned og det har fået mange af os danskere ud at gå samt opleve den danske natur i vinterperioden. Og hvilken oplevelse. Vi har fået masser af sne og flotte landskaber. Vi har fået sol og forårsstemning. Alt sammen noget der har gjort vores gåture mindeværdige, uanset hvor i landet vi har gået.

Det er rent faktisk gået så godt, at i forbindelse med ’Danmark går sammen’ kampagnen fra den 25. januar til den 21. februar, gik vi samlet 2.021.545.199 milliarder skridt. Det er ca. 1.555.000 km og en pæn gåtur 38 gange rundt om jorden.

Men vi slutter altså ikke helt endnu. Faktisk går vi videre resten af 2021. Websitet www.danmarkgaarsammen.dk holdes i gang hele året, og vil løbende opdateres med inspiration til din næste gåtur. Du kan allerede nu gå ind i ’Gå Galleriet’ og se de flotte billeder fra hele landet.

Med fælles hjælp har vi givet det bedste afsæt for ’Danmark går sammen’. Vi har nået gode resultater og sat tydelige spor i landskabet.

På Instagram har #danmarkgårsammen været flittigt anvendt mere end 1000 gange. Prøv selv – du finder masser af inspiration og masser af smil.

”Ja, så er der gået 4 uger med gåture. Jeg er 70 år, og jeg har gået 577.455 skridt i den periode. Det har været vidunderligt med al de friske luft.” – Bente Østrup

Aftenshowet
Det var Aftenshowet på DR, der satte gang i os alle sammen – Værterne dystede live med og mod hinanden. De opfordrede os alle sammen til at gå med og indtaste vores skridt på danmarkgaarsammen.dk. 11.447 tilmeldte sig ’Tæl Skridt – Danmark går sammen’, hvor de kunne sammenligne sig med værterne. Det var en stor succes for mange.

”Tilfældigvis sad konen og jeg og så Aftenshowet, den aften hvor hele dette projekt startede. Vi var godt coronatrætte og manglede lige det lille spark, der skulle til for at komme i gang igen, med at gå ture i og omkring Frederikshavn.” – Flemming Magnusson

Danmarks Indsamling
Når vi nu alligevel var ude at gå, så fik vi muligheden for at samle ind til Danmarks Indsamling på DR. A.P. Møller – Mærsk og A.P. Møller Fonden valgte at støtte hver tur vi gik i uge 5 med 10 kroner til Danmarks Indsamling. Vi indsamlede 600.620 kr. til Danmarks Indsamling fra de 60.620 registrerede gåture. Det var stærkt gået.

Naturen
Naturen har været flittigt anvendt til de mange gåture. Det kunne bl. a. mærkes hos WE WALK – Bevæg dig for livet. Her blev deres gratis strandoprydningspakker til gåture ved vandet revet væk. 1604 husstande modtog strandoprydningspakker, hvilket svarer til 7200 personer. I alt blev 3.078 kg affald indsamlet.

Regionsdyst
I den sidste del af kampagnen, gik ’Regionsdysten – Danmark går sammen’ i gang. Det blev en meget tæt kamp, hvor især de jyske regioner lå i toppen. Det blev også til jysk sejr, idet Region Nordjylland gik med sejren. Region Nordjylland vandt med seks skridt foran Region Syddanmark.

De mange måder at anvende ’Danmark går sammen’ er en klar indikation på, at mange af os har været ude og gå. Vi har opdaget kanter af Danmark, som vi måske ikke ville besøge. De mange gåture har forhåbentligt påvirket helbredet positivt, og kan ligeledes implicit påvirke turismen herhjemme, hvis vi endnu engang må holde ferie i eget land. Nysgerrigheden for eget land til fods er vækket.

”Af personlige årsager kan jeg ikke dyrke sport som belaster mine knæ, MEN jeg kan gå, og jeg kan gå langt, har jeg fundet ud af. Er super stolt over at have rundet de 400.000 skridt.” – Charlotte Larsen

87.000 besøg fik websitet www.danmarkgaarsammen.dk fra 2. januar til 21. februar. Heraf var 44.000 unikke brugere. Websitet forsætter resten af året, og allerede nu kan du finde masser af inspiration til din næste gåtur.

God tur.

    Tæl dine skridt i uge 20

    Tilmelding åbner inden længe. Indtast navn og mail, så sender vi en mail, når du kan tilmelde dig.