Danmark Går Sammen

Inspiration til din gåtur

Herunder kan du finde inspiration til din egen gåtur.
WE WALK

Strandoprydning

Gør noget godt for andre, for dig selv og for miljøet. WE WALK har i 2021 fokus på strandoprydning, og vi opfordrer alle, som har lyst, til at tage på strandoprydningstur i juli.

Bestil en gratis strandoprydningspakke til dig og din familie. Så kan I tage ud og nyde sommervejret, mens I giver naturen en hjælpende hånd. Det må være årets sommerferieaktivitet.

Danmarks Naturfredningsforening

Naturens Uge

Har du lyst til at invitere venner, familie og andre med ud i naturen, så har du muligheden for at oprette et arrangement under Naturens Uge. Du kan oprette alle former for arrangementer – mangler du inspiration, kan du kigge forbi her, og finde ideer til at opleve naturen på nye måder.

Når du har oprettet dit arrangement, kan du dele det direkte på dine sociale medier.

Rigtig god fornøjelse.

Gå-fællesskaber

Find et gå-fællesskab og gå med

Kender du det med, at du lige mangler den sidste motivation for at komme ud af døren? Og er det vigtigere for dig at hygge dig end at suse ned ad gaden? Så skal du med ud med 'Bevæg dig for livets' gå-værter!

Værterne er til for din skyld. De er blevet værter, fordi de gerne vil have det godt i fællesskab med andre og få lidt motion samtidigt. Hos dem er det lige meget, hvor lang distancen er - bare du kommer afsted.

Oplev Danmark

Kom med på udendørs eventyr

I Danmarks natur kan du finde alt fra bakket istidslandskab, hede- og marskområder, talrige søer og vandløb, moser, klinter, klitområder, samt kilometerlange sandstrande og en helt usædvanlig lang kystlinje. Derfor er der mange gode grunde til at tage på udendørs eventyr i den danske natur.

Vandrebloggen Frie fodspor

Sådan får du ungerne ud at vandre: På skattejagt efter Kæmperne

For børn er det tit ekstra sjovt at vandre, når der er et mål, og vandringen kan blive en del af en leg. Kæmperne bygget af den danske recycle art activist Thomas Dambo, er et oplagt mål for børnefamilier, der vil på tur.

Kæmperne bygget af genbrugsmaterialer gemmer sig spredt over hele landet – ofte gemt lidt af vejen fra de større stier. De har hver deres personlighed og historie, som fortælles på skilte ved hver kæmpe.

Du kan finde et komplet overblik over Thomas Dambos kæmper på hans store troldekort. Der er kæmper både på Sjælland, Fyn og Jylland og på flere af øerne.

Danmark går sammen
Podcast af Kræftens Bekæmpelse

Gåture - hvorfor er det så sundt?

Lyt til podcasten på en gåtur og bliv klogere på, hvad der sker i kroppen mens du går. Tag dine høretelefoner på og lyt til samtalen med Bente Klarlund og Hanne Scheller, som taler om gåture som daglig motion, hvad filosoffer har sagt om at gå og få gode tips til at komme ud og gå i hverdagen.

Friluftsrådet guider

15 fine vandreruter nær Danmarks store byer

Danmark har hundredvis af korte og længere vandreruter. Nogle ligger langt fra alfarvej, men der findes også mange så tæt på de store byer, at det er nemt at komme til og fra dem. Her er tre vandreture nær henholdsvis København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Danmark går sammen
Tips til vandring

Fem fif til at vinde over sofaen og få mere tid til vandring i hverdagen

  1. Flyt vennerne ud af stuen.
  2. Gør dine møder til walk and talk.
  3. Få familien med.
  4. Gør ventetid til vandretid.
  5. Drop transporten og gå i stedet. 
Danmark går sammen

Inspiration

Kom ud at gå

Find de bedste vandreruter i Danmark

På kortet her har Dansk Vandrelaug samlet alle de bedste gå- og vandreruter i Danmark. Du kan blandt andet finde kløverstier, nationalparkernes markerede ruter og udvalgte kvalitetsstier.

Klik ind på kortet og find inspiration til en ny gåtur, lige hvor du har lyst.

Rigtig god tur.

For mange på stien?

Her er din guide til alternative gåture i Danmarks fem største byer

Under corona er der ikke mange aktivteter i byerne, der er åbne. Heldigvis har naturen altid åbent, og derfor er det oplagt at gå en tur. Men der er nærmest folkevandring på de mest populære ruter.

Bor du i København, Aarhus, Odense, Aalborg eller Esbjerg - eller lige i nærheden, er der god inspiration at hente til din weekend-gåtur lige her.

Træningsprogrammer

Find et gå-træningsprogram, som passer lige til dig

Er du også begyndt at gå og vandre mere? Eller vil du i gang? Hvis du vil i gang med at gå lidt hver dag eller vil træne dig op til at gå længere, så prøv et af vores gå-træningsprogrammer.

Træningsprogrammerne er gratis, og du modtager hver uge en mail med dit ugeprogram. Træningsprogrammerne varer 4 uger.

Danmark går sammen

Gå med Hjerteforeningen – hvert skridt tæller

Hjerteforeningen elsker at gå med alle, der vil gå. Vi går for det gode liv - for kroppen, samværet og det mentale velvære. Vi går i alle aldre og alle træningsniveauer.

Vi tilbyder et kort med vejvisning til vores smukke HJERTESTIER. I mange kommuner har Hjerteforeningen gåture, hvor alle kan være med, og vi arrangerer i løbet af året gå-events, som alle kan deltage i.

Kom og gå med.

Gå-vært

Gå forrest: Bliv gå-vært!

Bliver du begejstret af at gå ture i det fri, og vil du elske at give noget af det videre til menneskerne omkring dig? Bliv en del af et stærkt fællesskab og vær med til at få flere danskere ud at gå.

Ønsker du at prøve dig selv af i en ny rolle, og er du tiltrukket af personlig udvikling og det at være en del af noget større? Så er rollen som gå-vært måske lige noget for dig.

Gå-meditation

Gå-meditation til den aktive pause

Ta´ meditationen i ørene, sæt det ene ben foran det andet og få ro på tankerne med en kort gåtur. En aktiv pause kan være lige det du har brug for, uanset om du arbejder hjemmefra, hjemmeskoler dine børn eller savner et pusterum i en foranderlig hverdag.

Podcasten er produceret af Kræftens Bekæmpelse.

Danmark går sammen

Sjove og anderledes ideer til din gå-tur

Ring til en ven

Mange arbejder hjemmefra… Tænk på en gammel ven, en lokal bekendt eller en fra familien, som du ”skylder” et opkald. Ring til vedkommende og sig ”hej”!

Tæl skridt

For mange kan det være rigtig motiverende at tælle sine skridt. Udfordr din familie eller venner til en dyst. Lige her kan I finde en platform, hvor I kan registrere jeres skridt og udfordre hinanden.

Brug teknologien

Lyt til en podcast eller lydbog imens du går. Vær forberedt og brug lidt tid en aften på at finde gode podcast og download dem til din smartphone. Så ligger de der – klar til at blive lyttet til og uafhængig Wi-Fi eller mobildata osv.

Inspiration til de gode ruter

Hvis du savner inspiration til dine gå-ruter, har Dansk Vandrelaug samlet et omfattende overblik over markerede eller anbefalede gå-ruter i Danmark.

Find gå-ruterne på kortet her.

Gå ”ad omveje”

Vær aktivt opmærksom på at dreje ind ad veje og stier, som du normalt ikke går af. Gå evt. derudaf og beslut så, hvornår du vil ”lege” højre-venstre. Drej først til højre (så snart du kan) og derefter til venstre (så snart du kan) osv. osv. Gå højre-venstre i 10-20 minutter og smut så hjemover igen.

Find og brug bænkene i din by

Der er ofte flere bænke i ens nærområde, end man tror/plejer at lægge mærke til. Gå en tur og kig eksplicit efter bænke og brug dem!:

Sæt og rejs dig 10 – 20 gange x 3

Tag 1-5 armstrækkere x 3

Sæt dig og træk vejret dybt og roligt. Kig dig omkring og tænk aktivt over, hvor skøn en pause føles.

Er I 2 eller flere, så tal om hvad I ser, når I sidder der ved siden af hinanden.

Gå & Snak (OBS: med én fra din boble)

Find en artikel på nettet/i en avis og læs den. Gå en tur med en ”boble-person” og fortæl vedkommende om, hvad du har læst, og hvad du er blevet nysgerrig på og/eller mener om det læste. Spørg til din gå-makkers blik og mening. OBS: Uden at I hver især ”dømmer” eller vurderer, om den anden har ret i sine analyse, betragtninger og holdninger.

Gåturs-bingo

Alle kender bingo. Hvem i jeres familie får først pladen fuld?

Print bingopladen ud og tag den med på gåturen. Kryds af, når du kommer forbi en ting på pladen. Når I kommer hjem, kan I se, hvem der har fået flest krydser.

Link til bingoplader: https://magisketider.dk/naturbingo/

GPS-kunst

Brug en app på telefonen, der kan registrere din rute og find kreativiteten frem. Nu skal du ud at gå en tur og ”tegne” med dit gps-spor. Hvem kan tegne den flotteste figur?

Inspiration her. Læs mere her.

    Tæl dine skridt i uge 20

    Tilmelding åbner inden længe. Indtast navn og mail, så sender vi en mail, når du kan tilmelde dig.